Dexter

Jag har nämnt serien Dexter lite i förbifarten tidigare här i bloggen. Nu har jag sett klart hela första säsongen. Dom tre första avsnitten gillade jag, det var helt ok underhållning. Lite mord, lite blod och lite sol. Sen tog det fart och serien gick från “rätt bra” till “fantastisk”. Michael C. Hall, som hade en av huvudrollerna i min absoluta favoritserie Six Feet Under, är makalöst bra som Dexter.

Dexter jobbar hos Miami-polisen som expert på blodstänksmönster. Vad ingen vet är att Dexter på sin fritid mördar brottslingar han tycker har kommit undan lagen för lätt. När en annan mördare börjar härja i Miami och lämnar styckade kroppsdelar från prostituerade, helt tömda på blod, känner Dexter en samhörighet med mördaren och en utmaning från en likasinnad.

Säsongsavslutningen var sjukt spännande och jag ser verkligen framemot säsong två.

För er som inte vill befatta er med “alternativ distribution” så börjar Dexter sändas på Canal Plus i januari. Se!

Navigation