Julaftonen

Julaftonen var kanontrevlig. Efter en lång sovmorgon gick vi upp och snyggade till oss, tände det fjärde adventsljuset och tittade på halva Kalle Anka. Sen kom svärfar Claes och hämtade oss för vidare julfirande hemma hos dom.


Det fjärde ljuset är tänt och det är officiellt jul!

Hemma hos svärföräldrarna var det härligt julpyntat och det fanns mat i massor. Vi drack glögg, åt godis och mumsade i oss av det härliga julbordet. Det fanns Jahnssons frestelse (med H eftersom det var familjen Jahnsson som stod för den), skinka, köttbullar, sill, prinskorvar, gravad lax med mera. Jag blev så mätt att jag trodde jag skulle spy, något som jag tack och lov lyckades undvika. Ett helt gäng snapsar slank ner under julätandet också och två-tre öl.


Julbordet står dukat, dags att frossa!


Fredrik och Tove drack så mycket att deras näsor blev jätteröda.

Efter julätandet gick jag iväg och skulle köpa tidningen. Tyvärr så lyckades jultomten komma precis när jag var borta och delade ut alla julklappar. Jag fick öppna mina i efterhand och någon tidning fick jag inte tag på heller! Tack och lov så fotade Tove medan jag var borta så jag fick se bilderna på tomten i efterhand. Jag måste säga att han ser lite väl ung ut och att hans skägg var en stor flopp.


Tomten har precis anlänt med käpp och lykta.


Jultomten delar ut paket till Claes.

Julklapparna var en höjdare. Jag fick parfym av Tove, Calvin Klein Euphoria. Tove fick även hon parfym av mig, Hugo Boss femmes. Jag fick även en tröja av Tove och ett presentkort på ett biobesök. Av mig fick Tove utöver parfymen tre par strumpor med snygga tryck, ett sadelskydd till cykeln (med rimmet “På den här kan du sitta och bli varm på din …”, mycket uppskattat rim) och ett halsband. Gemensamt fick vi en mixer av svärföräldrarna, en jättesnygg ljuslykta från Fredrik och Josefine, ett sudokuspel (jag får väl försöka lära mig sudoku nu då) en stekpincett och två smörknivar.

Svärfar fick kalsonger och 91ans jultidning av mig och svärmor ett par vantar och fin choklad från chokladbutiken inne i Träffpunkt här i stan. Gemensamt gav jag och Tove ett tvättställ till Fredrik och Josefine och Tove hade gjort en jättefin julgrupp som vi gav gemensamt till svärföräldrarna.

Navigation