Lussebak

Det bästa sättet man kan inleda december är nog med ett lusse och pepparkaksbak. Det var precis vad jag och Tove gjorde tillsammans med Anna och Mattias. I cirka tre timmar bakade och kavlade vi för fullt i vårt kök. Vi värmde dock upp med glögg innan vi kavlade upp ärmarna och ut degen.

Vi gjorde några olika varianter av lussebullarna. En del utan russin i på Annas begäran och en del med pärlsocker på (också Annas önskemål). Jag och Tove bakade alla våra bullar med russin i degen och tog pärlsocker på en del av dom.


Tove gjorde en gullig liten pepparkakssnigel.


Anna och Mattias visar upp min fina åsnegiraff.


Dom grymt goda lussebullarna och jag. En bra kombination.


Tove satt och separerade bullarna som hade gräddats ihop.

Efter att allt var över tog vi igen oss i vardagsrummet och fikade med ännu mer glögg och åt dom nybakta lussebullarna och pepparkakorna. Lussebullarna blev verkligen fantastiskt goda och saftiga, precis som vi ville ha dom. Pepparkakorna gick inte heller av för hackor men kunde inte jämföra sig med lussebullarna som var divine!

Det var verkligen en härlig start på december. Nu väntar vi bara på lite snö!

Navigation