Marit Bergman och Salem Al Fakir i duett

Dagen har spenderats i kulturens tecken. Jag har med andra ord legat framför teven hela dagen. Inledde med att se Ingmar Bergmans Fanny och Alexander i femtimmarsversion på TV2. När den var bra var den otroligt bra. Men den var seg och långsam och jag tror absolut att jag hade tyckt om den korta versionen bättre.

Nu på kvällen har jag tittat på TV med Tove och Eric. Musikbyrån räknade ner årets bästa skivsläpp. TV on the Radio hade tydligen släppt årets bästa skiva. Jag har aldrig ens hört talas om dom. Tvåa kom Regina Spektors senaste skiva Begin to Hope vilket är en mycket mysig platta (fast årets näst bästa var att ta i). Marit Bergman, som är en av mina största favoriter kom på plats 37 vilket jag tycker är alldeles för långt ner på listan! Justin Timberlake kom femma, vilket också var lite för långt ner på listan. Nåväl, istället för att jag ska gå igenom listan placering för placering och sitta och gnälla ska jag så småningom komma med en egen årssammanfattning. Musikbyråns lista kan ni kolla in här.


Två favoriter som sammanstrålade ikväll.

I slutet av programmet uppträdde Marit Bergman och Salem Al Fakir i en gemensamt skriven duett med namnet 52 Weeks. Väldigt kul att se dom tillsammans då jag älskar Marit samt tycker att Salem Al Fakirs EP Dream Girl är skitbra. Låten var jättemysig och det var väldigt kul att dom skrev en helt ny låt istället för att framföra en cover på sin favoritlåt från det gångna året. Jag hoppas verkligen att dom går in i studion och spelar in den och släpper den “skarpt” sedan!

Navigation