Min födelsedagsmiddag

På måndag fyller jag 26 år och blir officiellt vuxen. Dom sista ungdomsrabatterna försvinner ur mitt liv. Nåväl, det är inget att hänga läpp för och igår firade vi det hela i förskott istället. Under torsdagen var jag duktig och filéade laxen jag och Tove fick i inflyttningspresent av Thomas. Sen gjorde jag en grymt god romsås och kände mig rätt nöjd med mig själv.


Nystyckad lax.


Filéerna blev inget vidare snygga. Jag var bättre på sånt här när jag jobbade på Konsum.

Fredagen startade med att jag fick en present av Tove, en snygg vit skjorta med bruna ränder jag kunde ha på mig senare under middagen. Till det tog jag min svarta slips. Vi ugnsbakade laxen och gjorde egna potatisklyftor och en grym avocadosallad till det. Klockan sex dök mina svärföräldrar upp tillsammans med Fredrik och Josefine. Vi inledde med presentutdelning där jag fick en massa grejer. Av Tove fick jag en snygg slips jag sett på Brothers, boken 100 höjdare av Fredrik Wikingsson och Filip Hammar, rakbalsam och en mörk tröja. Fredrik och Josefine gav mig en brunsvart pikétröja. Av svärmor och svärfar fick jag ett presentkort på SF på 100 kronor, en ny rakhyvel och en flaska mousserande vin till måndag, då jag fyller på riktigt.


Lycklig som ett litet barn på julafton öppnar jag presenter.

Efter presentutdelningen slog vi oss ned vid bordet och satte tänderna i fisken. Alla verkade tycka det var riktigt gott och nästan allt tog slut. Till efterrätt hade Tove fixat kladdkaka med grädde till, vilket också var en höjdare.


Maten blev riktigt lyckad om jag får säga det själv.

När ätandet var över begav jag, Tove, Fredrik och Josefine oss till Stallyktan för öldrickande. Där mötte även Calle och flickvännen Anna upp och vi hade det riktigt trevligt resten av kvällen.


Tove gör ett av sina många partytrick!


Jag och Calle satt och drack öl och var lyckliga.

Navigation