Sommardagar

Det har varit några helt underbara sommardagar nu. Jag känner mig verkligen glad att jag köpt en cykel och kan ta mig runt mycket smidigare. Cykeln har fått namnet Maldini efter Milan-backen Paolo Maldini som likt min cykel är rödsvart (Milans klubbdräkt that is), gammal och stabilt bra.

Jungfrufärden med Maldini i onsdags kunde dock ha gått bättre. Jag och Tove gav oss iväg för att njuta av naturen och fika lite. Efter cirka 700 meter så smäller det till i bakhjulet och jag hade fått en rejäl punka. Snopet fick vi vända om och gå till en cykelaffär vi hade sett på vägen. Maldini lämnades in för lagning och sen var det bara att kila hem igen. Vi gick iväg och köpte en grill innan vi kom hem och tröstade oss själva med suveränt goda grillade kycklingklubbor.


Öl och grillat. Sommar i ett nötskal!

Idag gjorde vi ett nytt försök med vår cykelutflykt. Inte nog med att Maldini var lagad så köpte även Tove en splirrans ny cykel, vackert röd av märket King. Vi tog en tur bort mot Naturens hus förbi småbåtshamnen. Vid Naturens hus slog vi oss ner på en brygga och låg och njöt i solen samtidigt som kajakande människor susade förbi i vattnet och fåglarna flög över oss samt plaskade i vattnet.


Tove med sin nya snygga cykel. I bakgrunden ser vi Maldini.


Vacker himmel över småbåtshamnen.


Några få måsar flög över oss.


Gässen simmade runt bryggan där vi låg, förmodligen med förhoppningar om mat.


Fåglarna tvättade sig flitigt också.

Efter att vi cyklat in till stan och tagit en öl samt käkat en baguette på en uteservering så strosade vi omkring lite innan vi åkte hem. Väl hemma lagade vi till en grymt god kycklingsallad och avrundade dagen på balkongen, drickandes öl och ätandes kycklingsallad.


Lycklig Tove på balkongen.


Jag sitter och njuter med en kall öl. Lite ser jag ut som en markägare i amerikanska södern som sitter och ser ut över sina bomullsfält och slavarna som sliter hårt.


Skumt.

Navigation