Idévärlden firar 10 år

Mellan 2001 och 2003 återfanns yours truly i Bollnäs pluggandes multimedia och grafisk design. Fyra år har alltså gått sedan jag avslutade mina studier där och flyttade från Bollan. Jag var rätt övertygad om att jag aldrig mer skulle återvända till den staden igen.

Givetvis så blev det inte så. Den gångna helgen var jag nämligen tillbaka då Idévärlden som utbildningen heter firade sitt tioårsjubileum. Alla gamla elever var inbjudna och jag, Fredrik, Maria och Julia åkte upp tillsammans till Bollnäs i en hyrd bil. Vi dök upp i gamla hemstaden kvällen innan själva festen så väl framme hämtade jag bara ut nycklarna till lägenheten jag hade hyrt tillsammans med Jocke och gick och lade mig rätt omgående.

Dagen efter dök Jocke upp och vi gick en nostalgifärd iväg till vårt gamla bostadshus bara för att upplevt Bollnäs“riktigt”. Efter vi gått vår nostalgitripp så strosade vi in till stan, träffade Sonlard och gick till Systembolaget och inhandlade viktig öl. Efter det besökte vi Idévärldens utställning med gamla och nuvarande elevers alster. Mest imponerad blev jag av Magoos showreel. Magoo är företaget som ligger bakom jinglarna på Kanal 5 bland annat.


En nostalgisk Jocke utanför Femman, huset där vi bodde.


För sex år sedan såg jag så där ung och oförstörd ut. Ni känner väl igen Ylva på bilden intill min förresten?


Maria såg ut att vara rätt tagen av situationen på sitt foto, taget under antagningsdagen.

Efter vi varit på utställningen väntade lite förfest utanför vår hyrda lägenhet. Cirka 10-12 personer dök upp och vi hade riktigt mysigt i solen. Det var tänkt att vi skulle åka till skolan för mingel efter vår förfest men på grund av en taxi som kom alldeles för sent så strök vi de planerna och åkte in till stan istället. Då det var en timme kvar till jubileumsmiddagen så tog vi vårt pick och pack och satte oss uppe på en kulle alldeles i närheten av Folkets hus där tillställningen skulle äga rum och umgicks lite till.


Glatt förfestgäng.


Vi väntade, väntade, väntade och väntade på den där jäkla taxin.


När den väl kom åkte vi till en liten kulle i närheten av Folkets hus och satte oss där istället. Tre rakade typer (Tony, Fredrik och Sonlard) sitter och konfererar. Maria sitter och ler hemlighetsfullt.


Här sitter alla och tekniknördar sig och skickar saker via blutooth till varandra.

Lite över 100 personer hade kommit till middagen och vi blev indelade någolunda efter klasser vid borden. Det hölls lite tal och vi fick dessutom en uppgift att lösa vid varje bord. Borden blev tilldelade varsitt land och skulle på något sätt gestalta en maträtt som var typisk för det landet samt en underhållning som också var typisk. Mitt bord skulle tolka Tysklands maträtt och underhållning. Vi kokade ihop en ramsa om surkål och korv, några blonda tjejer klädde ut sig till tyska öldamer och Mats, utbildningsansvarige som satt vid vårt bord, läste en tysk dikt. Det hela blev inget vidare. Fast å andra sidan kan det sägas om de flesta bordens framträdanden.


Jag kan konsten att se sjukt ensam ut.


Gabbe såg mindre ensam ut.


Jocke som tysk.


Spanien-bordet illustrerade “grisfest”. Mycket vackert!

Efter att vi varit på Folkets hus i några timmar begav sig ett stort gäng iväg till Tranan som är en nattklubb och lite av en institution i Bollnäs. Många onsdagkvällar spenderades där under studietiden. Resten av kvällen satt vi där, myste och drack massa öl. Lite väl många för min egen del kände jag dagen efter. Jag var i ett lyckligt state of mind, fotograferade en massa och poserade själv lyckligt framför kameran.


Ett glatt gäng inne på Tranan.


Jag älskar Sonlards skeptiska blick han ger Elin på den här bilden!


Kattis, Gabbe och Jocke poserar stiligt.


Gabbe och jag hade det underbart ihop.


Som en sann psykopat så sitter jag och iakttar i bakgrunden.


Lyckan var stor den kvällen. Tilläggas bör att Gabbe inte alls sitter och luktar på Julias hår som det kan se ut. Han satt lite bakom, därav illusionen.


Dagen efter var lyckan mindre. Här sitter vi i bilen på väg hem från Bollnäs.

Navigation