Bröllop i Falun

Precis som så många andra verkar varit så var jag på bröllop i helgen. Ylva och Max gifte sig efter att varit ihop i nio år. Vigseln gick av stapeln på en brygga i Falun och tillsammans med Tove, Fredrik och Josefine hade jag hyrt bil och vi begav oss förväntansfulla iväg tidigt på lördagmorgonen.

Resan till Falun gick bra och väl framme möttes vi av riktigt fint väder, trots att det sett ostadigt ut tidigare. Vi bytte om hemma hos Sara och Emil, där vi även skulle sova, innan vi tog sikte på bryggan och vigseln.

Själva vigseln var över snabbt men jättefin. Max pappa Charlie sjöng och spelade tillsammans med Ylvas kompis Lisa när brudparet vandrade ner till bryggan. Både Ylva och Max verkade riktigt lyckliga och rörda av sin stora stund och det var nog många med mig som även blev tagna av detta.


Max ringmärker sin Ylva.


Sedan omfamnade paret varandra lyckligt.

Efter att ringar utväxlats så väntade mingel och mat. Vi bjöds på champagne, öl, vin och italiensk buffé och livet kändes riktigt bra. Bröllopsvalsen var mer en bröllopstryckare och gick till tonerna av Kents 747. Något jag som Kent-fan uppskattade oerhört. Dessutom kändes det mer “äkta” än att Ylva och Max krystat skulle dansat en “riktig” vals när de två vanligtvis inte dansar vals. Vi blev kvar och festade till sent på kvällen/natten och det hela kändes som en härlig dag och en riktig ära att få deltaga i Ylvas och Max stora dag.


Tove är framme och gratulerar Ylva.


Tove och jag poserar mitt i minglet.


Hela gänget samlat (minus jag och Emil som fotograferade).


Jag fick dock vara med på denna lite mindre samlingsbild.

Dagen efter bjöds vi på stor brunch i Ylvas föräldrars sommarstuga. Det hela satt som ett smäck och det var en skön, avslappnad, glad stämning dagen efter. Ännu mer skratt blev det när jag upptäckte den rätt rasistiska svarta piccolon/bordet som Ylvas morfarsfar eller farfarsfar (eller någon liknande) hade gjort. Så otroligt politiskt inkorrekt! Så roligt!


Fredrik knäppte med fingrarna och “husnegern” var genast på plats med en kopp varmt kaffe.

flickr: Fler bilder från bröllopet.

Navigation