Tove 24 år

Helgen har gått i firandets tecken. Min älskade Tove fyllde 24 år på fredagen och givetvis grattade jag henne på sängen. Det blev smörgåstårta, cider och ett litet paket. Vi mumsade glatt i oss av smörgåstårtan och drack cider och Tove öppnade sitt paket från mig som till hennes glädje innehöll den senaste iPod nanon. Tove fick tidigare ärva min gamla iPod när jag köpte en ny, men eftersom den fungerade ruskigt dåligt tyckte jag det var dags hon fick en egen och ny, fullt fungerande iPod.


Frukostbrickan jag grattade min älskling med på morgonen.


Jag håller i Toves nya iPod.


Hushållets tre iPodar samlade.

Resten av dagen gick i väldigt makligt tempo. Jag hade sovit precis noll timmar natten innan och Tove hade också sovit dåligt. Det tog vi igen på dagen istället. Mot kvällen begav vi oss iväg till stan för middag på Ågatan 3. Vi beställde båda in skogsduva med öppen lasagne på guldkantareller och vitlök, rostad och rimmad oxbringa samt oxsvansbuljong och mjölkkokta vitlöksklyftor. Låter det gott? Tro mig, det var det. Fantastiskt gott. Låter det dyrt? Tro mig, det var det. Fantastiskt dyrt. Fast det kanske kan vara värt att kosta på lite när det vankas födelsedag.


Tove sitter inne på Ågatan 3.

Dagen efter, lördagen, var det dags att fira med familjen. Vid tolv ställde jag mig och bakade tårta med två olika sorters bottnar, maräng och vanlig tårtbotten samt banan, nötcreme, grädde och Daim. Klockan tre dök Fredrik, Josefine, Claes och Annsa upp och grattade Tove. Hon fick blommor, paket och vin. Tårtan smakade bra, Tove var nöjd för sina presenter och humöret var på topp.


Dags för tårtbak.


Sedan vankades det fika med familjen.

På kvällen åt vi middag här hemma med Fredrik och Josefine. Vi gjorde grymt goda crêpes och avrundade med att se en film. Det känns som Tove fick en mycket bra födelsedag och hon verkade riktigt nöjd.


Vi skålar för födelsedagsbarnet.


Syskonen Jahnsson för ett bra tag sedan!


En aningen mer aktuell bild.


Det stektes crêpes för glatta livet.


Crêpesen smakade fantastiskt bra.

flickr: Bilder från födelsedagen.

Navigation