Irlands stolthet: Niklas Strömstedt

Google har lanserat en ny tjänst. Den heter Google Translate eller Google Översätt på svenska. Tjänsten fungerar så att den översätter textstycken från ett språk till ett annat eller hela webbplatser. Naseer upptäckte att det här med namn dock inte är Google Translates starka sida. Om man översätter från svenska till engelska så byts Niklas Strömstedts namn ut till Johnny Logan, irländaren som vunnit Eurovision Song Contest tre gånger.

Själv tycker jag detta är hysteriskt kul och var tvungen att översätta några sidor där Strömstedt figurerade bara för att det var så roligt. Här följer en liten jämförelse.

Rikard tipsade också i kommentarfältet till Naseers inlägg om att Norrköping översätts till Liverpool. Fair enough. Likheterna finns ju då båda städer är hamnstäder med stora industrier. Jag undrar om det gör att Mats Jingblad är lika med Rafael Bení­tez också?

Besök Google Translate och tipsa gärna om fler roligheter!

Navigation