Den gångna veckan

Det är söndagkväll och en sammanfattning av veckan som gått känns på sin plats. Veckan började i full fart med att min kock-kollega (hon som är utbildad kock och verkligen är den som kan laga mat av oss två) blev sjuk vilket gjorde att jag helt plötsligt befann mig i positionen “huvudkock”. Det gick rätt bra ändå och det lagades mat för fulla muggar de två dagar hon var borta.

På onsdagen var hon tillbaka och allt blev normalt igen. Förutom den lilla grejen att jag lyckades utlösa brandlarmet när jag wokade. Vår butik ligger ju i centrala Örebros största galleria så det var att utrymma hela byggnaden när larmet gick. Det är ju något att känna sig stolt över så här i efterhand. Dock är jag inte ensam i denna exklusiva “Utrymma Krämaren-klubb. Exakt en vecka tidigare lyckades nämligen min kock-kollega med exakt samma sak. Man kan lugnt konstatera att våra fläktar är alldeles för klena.

På hemmafronten har vi äntligen nätat in vår balkong så vi kan ha Svea därute utan att behöva oroa oss för att hon ska ramla ner. Det har även planterats lite växter. Även de har vi nätat in då det visar sig att vår lilla kisse har lite för stort intresse för det som är planterat där. Den bästa lösningen kanske vore att näta in lilla Svea istället!

Denna söndag har vi haft en underbar dag. Jag och Tove gick iväg till naturområdet bakom Universitet och plockade brännässlor som vi nu ikväll gjort nässelsoppa av. Det blev oväntat gott faktiskt och absolut något vi kommer att testa igen. Innan nässelsoppelagandet hann vi även med ett besök med lite fika hos Anna och Mattias i deras nya lägenhet. En perfekt avslutning på denna vecka innan nästa sätter igång.

Här kommer ett litet galleri med bilder från den gångna veckan och den gångna dagen.

Navigation