Björn betyder “björn”

18 juni betyder namnsdag för min del. Så stort grattis till mig och alla andra björnar som delar denna namnsdag med mig. Borg, Gustafsson och Kjellman t.ex.

Björn betyder “björn” och jag har en helt underbar kopp hos min mormor i Hudiksvall där just den upplysningen finns. Inte nog med det, det illustreras även med en tecknad bild på en korpulent ung man med blonda lockar och rosiga kinder som står i någon sorts “björn-pose” och vars skugga är av djuret björn.

Tyvärr har jag ingen bild på denna underbara kopp som får mig att le lyckligt varje gång och känna stor släktskap till den illustrerande blonde ynglingen. Till detta inlägg får vi därför nöja oss med en annan illustration.

Ett bra klimax på denna namnsdag vore om Sverige piskar Ryssland i kvällens EM-match.

Navigation