Obamafy

Ni vet Barack Obama. The president-elect of the United States of America. I sin kampanj använde han sig flitigt av två slagord. Hope och Yes We Can. Just postern till Hope-slagordet diggade jag riktigt skarpt och det är jag inte ensam om att göra, det är en väldigt imiterad poster och det finns till och med en tutorial där man kan lära sig att snickra en egen sådan poster i Illustrator. Jag försökte mig på att göra en sådan i Illustrator men ledsnade halvvägs, men eftersom jag är nörd så gav jag mig inte helt utan gjorde en poster i Photoshop istället.

Och eftersom jag verkligen är nörd blev det en Gordon Freeman-poster (snubben från Half-Life-spelen). Detta var för någon månad sedan. Idag upptäckte jag att det kommit en plugin till det eminenta Mac-programmet Photo Booth. Där får du effekten av en Obama-poster och det bra är att du inte behöver sitta och fippla en massa i Photoshop och Illustrator.

Pluginen heter Obamafy och går att ladda ner här.

Resultatet av pluginen kan se ut så här (med tilläggstext av mig):

Navigation