En milstolpe (på Xbox Live)

Xbox Live

Behold the skönhet of 5000 poäng.

Den andra mars är ett historiskt datum. 1962 gjorde Wilt Chamberlain 100 poäng i en basketmatch i NBA och det är rekord än idag. Men skit i Wilt Chamberlain. Den andra mars 2009 var datumet då Björn Olsson nådde den magiska Gamerscore-poängen 5000 på Xbox Live. Det eminenta sci-fi/skräckspelet (smaka på det! Släng in ett “postapokalysm” så har du det ultimata spelet) Dead Space var det som fick äran att stå för denna milstolpe.

När jag på kapitel 6 besegrade bossen Leviathan ploppade achievementen upp. Samtidigt svävade jag död i tyngdlösheten. När jag tog kål på Leviathan lyckades denne träffa mig så jag dog. Achievementen fick jag med mig dock och efter ännu ett försök besegrade jag bjässen samtidigt som jag själv också överlevde. Poängen tickade t.o.m. iväg till 5020 till slut.

Nu tar vi nya tag. Siktet är inställt på 10000 poäng. Då kanske det blir fest, pompa och ståt!

Min sida på Xbox Live hittar du här och det billigaste priset på Dead Space kan du hitta här. Dead Space är, precis som Victor Leijonhufvud skriver, ett skitbra spel som sålt rätt dåligt. Den lilla indie-utvecklaren Electronic Arts får tuffa tider om vi inte hjälper dem. Köp Dead Space!

Navigation