Örebrodagen 2009

Hela laget poserar glatt, trots en rätt usel placering i just paddlingen i Svartån. Från vänster: Ida, Emma, jag, Neringa, SaÅ¡a, Pontus. Längst fram står Olof. Foto: Johannes Westman
Hela laget poserar glatt, trots en rätt usel placering i just paddlingen i Svartån. Från vänster: Ida, Emma, jag, Neringa, SaÅ¡a, Pontus. Längst fram står Olof. Foto: Johannes Westman

Den elfte september var det nästintill karnevalstämning i centrala Örebro. Då gick nämligen Örebrodagen av stapeln vilket innebar att studenter från alla sektioner tävlade, målade sig i ansiktet och vrålade i megafoner. För första gången någonsin deltog även Lösnummer i tävlandet och jag var en del av detta historiska lag.

Neringa i blindmask.
Neringa i blindmask.
Vår tävlingsinledning kändes allt annat än lovande då första grenen var att få upp vatten från Svartån i en hink, fylla ett rör med hål i så att den plastbåt som låg på botten av röret åkte ur. Vi blev genomblöta, iskalla och dessutom missmodiga då det visade sig att båten fastnat i röret och att det var omöjligt att få ur. Det blev med andra ord en brakförlust. Lite bättre kändes det när vi fått torka lite lätt och tävla i ‘blindkärra’ vilket innebar att en person med förbundna ögon skjutsade en annan person som satt på kärran och skulle guida föraren runt en bana. Trots förlust även där mot årets totalvinnare, GIH, var det riktigt skoj och hela GIH:s hejarklack tackade oss efter tävlandet. Vår hejarklack bestod av Hanna som skrev om Örebrodagen till nätet och Johannes som fotade. GIH:s hejarklack var cirka 40-50 personer uppskattningsvis.

Dagen fortlöpte med fler tävlingsgrenar där vi tog flera segrar. Ordjakten, som bestod av att bilda så många ord av ett gäng bokstäver vi fick, vann vi totalt med 90 ord på tio minuter. Det var en ruskigt nöjd redaktion som gick därifrån! På hinderbanan med blindmask, denna gång utan kärra, knep vi en andraplats.

Vår slutplats blev någonstans i mitten och i slutändan var det ett blött, kallt men glatt Lösnummer-gäng som lämnade Örebrodagen!

Bilder finns det att titta på i mängder. Dels har jag laddat upp några bilder på Flickr och dels har Örebro studentkårs informationsansvarige, Andreas Lundgren, laddat upp massor av bilder på sin hemsida. Se och njut. Om du kollar igenom alla Andreas bilder så notera även den groteska bilden tagen underifrån på mig och Neringa när vi värmer upp.

flickr: Mina bilder från Örebrodagen.

Andreas Lundgrens bilder från Örebrodagen: Del 1, del 2 och del 3.

Navigation