Bioshock 2 börjar närma sig

Rapture. En av världens coolaste städer?
Rapture. En av världens coolaste städer?

Det närmar sig nu. Jag syftar inte på julafton. Inte heller på nyår eller på min födelsedag. Vad jag syftar på är Bioshock 2. 9 februari släpps spelet jag väntat på ända sedan det utannonserades och nu börjar det äntligen släppas lite material relaterat till det efterlängtade spelet. Gametrailers har ett gäng videos uppe på sin sajt och trailern här under fick det att börja pirra i magen av pepp. Svenska Gamereactor skrev en lång artikel efter att ha fått testspela Bioshock 2 i San Francisco.

I uppföljaren till vad jag anser vara världens näst bästa spel genom tiderna får man ta rollen som den absolut första Big Daddyn, Subject Delta. Handlingen tar plats tio år efter det första spelet. Raptures innevånare är om möjligt ännu mer störda efter fler år av plasmidmissbruk. Stördast av dem alla verkar en föredetta Little Sister vara som blev räddad i första spelet, men misslyckades med att anpassa sig och flydde tillbaka ner i djupet igen. Där har hon börjat kidnappa småflickor och förvandlar dessa till Little Sisters. Det krävs ingen atomfysiker för att lista ut att det är upp till spelaren att stoppa henne. I en tung Big Daddy-dräkt, utrustad med massa vapen, plasmider och en stor borr på ena armen skjuter, sågar och slår man sig fram genom en helt fantastisk undervattensvärld.

Ta en titt på denna trailer. Njut och längta till februari.

Navigation