Dark Nebula – Episode 2

Att spel till iPhone har blivit en stor succé råder det ingen tvekan om och ett av de mest beroendeframkallande spelen just nu kan beskrivas som “ett labyrintspel på steroider”. Labyrintspel låter kanske inte speciellt upphetsande, men tro mig, Dark Nebula från 1337 Game Design är allt annat än ännu ett tråkigt labyrintspel!

Vackra sci-fi-doftande miljöer i Dark Nebula - Episode 2.
Jag skulle gissa att det var lite över ett år sedan Dark Nebula – Episode 1 släpptes. Som en silverfärgad cirkel skulle man manövrera sig fram på banor, försöka undvika fällor och fiender samtidigt som man ska samla på sig pillerliknande objekt. Dessutom ska man försöka göra detta så snabbt som möjligt.

Första Dark Nebula var (och är) riktigt snyggt och tvåan ser om möjligt ännu bättre ut. Miljöerna är mer varierande, banorna mer utmanande och framförallt är spelet längre. Miljöerna påminner mig om det gamla spelet Alien Breed som jag spelade ohälsosamt mycket och det är verkligen inget minus. Det finns inte mycket till bakgrundsstory, men i Episode 2 bjuds vi i alla fall på en läcker introfilm. Jag är ruskigt svag för sci-fi med tillhörande estestik och Dark Nebula lyckas verkligen kittla den “nerven” hos mig. Musiken sitter även den som handen i handsken och för när den är som bäst vagt tankarna till Blade Runner.

Är det något jag ska klaga på så finns det egentligen bara en sak: Upplösningen är gjord för iPhones utan Retina Display. Spelet ser fortfarande riktigt bra ut på en iPhone 4 men jag ryser nästan till av tanken på hur snyggt det skulle kunna vara om det utnyttjade den högupplösta skärmen på iPhone 4. Jag hoppas verkligen att Episode 3 kommer i en högre upplösning.

Båda episoderna av Dark Nebula finns på App Store och kostar bara sju kronor. Episode 1 hittar du här och Episode 2 finns här. Jag rekommenderar spelen varmt!

Ta en titt på videon nedan för lite gameplay.

Navigation