Mirror’s Edge på iPhone

Det tog sin tid. I december skrev jag om att Mirror’s Edge skulle komma till iPhone. Nu är spelet äntligen här och mitt första intryck är positivt.

Faith springer vidare på iPhonen.

Jag tycker fortfarande att Faith är lite kantig och biffig, men visuellt är spelet riktigt fint och väl anpassat för iPhone 4:s högre upplösning. Styrningen funkar rätt bra och man drar på skärmen för att styra Faiths riktning. Det är inte så många kniviga fightingmoment utan den största utmaningen består mer i timing och Mirror’s Edge påminner till viss del om Canabalt.

Det är lite synd att den visuella stilen från Mirror’s Edge 2D inte används i detta spel då jag är övertygad om att det skulle se helt fantastiskt ut på iPhonen. Med det sagt så tycker jag som bekant ändå att Mirror’s Edge ser mycket bra ut.

Mirror’s Edge finns att ladda ner här.

Navigation