FIFA Ultimate Team

För några veckor sedan släpptes ett tillägg till FIFA 11 som heter Ultimate Team. Det har också släppts till tidigare versioner av FIFA, men har tidigare kostat pengar och jag har inte känt något vidare intresse för Ultimate Team. Det kanske är tur, för mer beroendeframkallande tillägg får man leta efter!

Mitt lag, FC Vida United. Givetvis med Nemanja Vidic som kapten.

Jag är tolv år igen och samlar på hockeybilder. Eller nästan. Nu är det fotboll istället som gäller och ’bilderna’ är digitala och kan användas till att spela med i spelet. I Ultimate Team spelar man matcher, tjänar ’coins’ som man sedan kan köpa olika paket för som förhoppningsvis innehåller vassa spelare. Allt går ut på att bygga det bästa laget och vinna matcher. Det är inte bara spelare man hittar i de olika paketen utan även bollar, tränare, matchkläder, kontrakt (spelarna måste ha kontrakt för att spela med ditt lag) och mycket mer.

Man kan även buda på spelare för surt förvärvade digitala mynt, eller köpa paket för riktiga pengar på Playstation store. Det är, som jag tidigare skrivit, otroligt beroendeframkallande. Jag är konstant ute efter att förbättra mitt lag och letar ständigt efter nya, bättre spelare. Dessutom har jag som ett sidoprojekt att bygga upp ett lag med bara Manchester United-spelare. Man kan alltså ha flera trupper. Dessutom går det att hantera sitt lag via webben, buda på andra spelare och själv lägga ut sina egna spelare till försäljning.

För er som inte testat Ultimate Team rekommenderar jag det varmt. Eller inte. Det beror på hur fast du vill bli.

Navigation