Gears of War 3 – Multiplayer

Hårda bataljer i matbutiken.

I dag hade jag den stora turen att vinna en kod på Twitter för att få testa multiplayerbetan av Gears of War 3. Det var spelbloggaren Emmy Z (@emmyz på Twitter) som ville att man skulle skriva en dikt om sitt favoritspel på 140 tecken eller mindre. Med följande dikt vann jag:

“En forskare med kofot och sidekick. Stod upp mot invasionen. En fri man.”

Spelet jag diktade så vackert om (nåja) är givetvis Half-Life 2.

Nu har jag laddat ner och testat multiplayern i Gears of War 3. De första intrycken är mycket positiva med väldigt vacker grafik och bra designade banor. Favoritbanan är den där man utkämpar blodiga bataljer i en matbutik. Matchningen är för det mesta bra, men några gånger har det varit rätt ojämnt. Helt förväntat brukar jag vara den, eller en av de, sämsta och en glad slagpåse för motståndarlaget. Med lite träning och genom att lära sig banorna bättre kommer jag nog förbättra mitt spelande.

Själva styrningen och vapenhanteringen känns mer eller mindre precis som i Gears of War 2. Och det är verkligen inget negativ. Man har full kontroll över sin karaktär och om man missar eller blir dödad (och tro mig, man både missar och kolar vippen en hel del) så kan man inte skylla på något annat än att man inte hade full koll på läget.

Inte för att jag var orolig, men denna beta bådar gott inför släppet av Gears of War 3. Er som inte har tillgång till betan än, håll utkik på Twitter och i bloggar då det verkar som en hel del får koder för att dela ut. Själv slängde jag i väg en fråga till Cliff Bleszinski (spelets producent) på Twitter om att få betakoder att tävla ut, men jag har inte fått något svar.

Navigation