Airport Extreme

Min nya Airport Extreme med två inkopplade USB-diskar.

I går hämtade jag ut min nya router, Apples Airport Extreme version fem. Då jag som bekant har skaffat en MacBook Air vill jag givetvis vara så “otrådad” som möjligt. Problemet blev ju att då jag till iMacen haft två externa hårddiskar inkopplade så ville jag slippa att koppla in dessa i MacBook Air. Lösningen blev att köpa en Airport Extreme (som jag praktiskt taget bara hört bra saker om) och att koppla in hårddiskarna i denna och ansluta över nätverket.

Så, ett dygn efter beställningen fanns det en Airport Extreme att hämta på ICA (snabbt jobbat Webbhallen!) och ivrigt började jag att installera den! Det gick rätt smärtfritt och de två anslutna diskarna dyker upp så fint så i OS X Lion.

Jag har flyttat över mitt iTunes-bibliotek till en extern disk och alla mina fotografier ligger där redan. I Aperture är det inga problem som helst att nå bildbiblioteket och likaså med iPhoto. Däremot har jag stött på lite problem med Canon EOS Utility som vägrar låta mig att importera bilderna till den externa disken. Varför vet jag inte.

I övrigt är jag ruskigt nöjd med min Airport. Den skickar ut en stark signal, delar med sig av hårddiskarna utan problem och är dessutom snygg. Planer finns på att byta ut ena Seagate-disken mot en tystare, men det får bli framöver.

Navigation