Tron och Psycho på Blu-ray

Tron och Psycho på Blu-ray.
Tron och Psycho på Blu-ray.

De två senaste tilläggen i min Blu-ray-samling är en dubbelutgåva av Tron och Tron: Legacy samt Alfred Hitchcocks klassiker Psycho. Båda filmerna beställde jag från Dischop, en nätbutik som jag var storkund i när jag började samla på DVD-film för cirka tio år sedan, men som jag väldigt sällan handlar från nuförtiden.

Tron-filmerna är i en vacker steelbookförpackning. Jag lockas faktiskt mer och mer av att börja samla på steelbooks och välja sådana utgåvor framför special edition-utgåvor, digipacks och liknande. Tron-utgåvan tog min blygsamma start till steelbooksamling på Blu-ray till tre titlar. De andra två titlarna är Silent Running (bedrövlig film, otroligt usel, men snygg utgåva) och Terminator Salvation (som jag tycker mycket om).

Psycho hängde med av bara farten. Den var billig och då jag bara hade sett den en gång tidigare, för tio år sedan när den gick på TV, så kände jag att det var dags att se den igen. Tyvärr var den mycket sämre än hur jag mindes den. Den kändes mest larvig nu och inte särskilt läskig alls. Bild och ljud var dock mycket bra för en film från 1960 och det fanns t.o.m. en del effekter i surroundhögtalarna. Trevligt, men kanske inget för puristen som hellre lyssnar på monospåret som är “original”.

Navigation