Illustrationen »Je suis un fântome!«

Inspirerad av den kommande Paris-resan går vi runt här i hemmet och slänger oss med franska glosor och meningar. Ett antal gånger har jag smygit fram till Tove och viskat »Je suis un fântome! Je suis mort!« som betyder »Jag är ett spöke. Jag är död!«

Baserad på mina morbida viskningar gjorde jag en illustration av ett väldigt franskt spöke. Arbetet skedde i underbara Adobe Ideas och de två beståndsdelarna (spöket plus texten) monterades sedan ihop i Illustrator.

Je suis un fantôme

Precis som under arbetet med illustrationen på Elizabeth i Bioshock Infinite så gick jag helt in i arbetet, fick tunnelseende och njöt alldeles förträffligt. Även om jag minst sagt inte är en stor illustratör så tycker jag att det är ruskigt kul och är något som jag vill göra mer.

Det finns några fantastiskt duktiga illustratörer som arbetar med Adobe Ideas som verktyg så inspiration finns det gott om. Daniel Feldt från Bloggywood (som jag skrev för, för några år sedan) har gjort mycket läckra illustrationer i Ideas, väl värda att ta en titt på!

Ta gärna också en titt på gruppen för Adobe Ideas på Flickr.

Navigation