Inneserien 1000 meter, tävlingsdebut för min nya klubb

Säsongen 2019 går mot sitt slut och jag har avslutat den genom att gå med i en löparklubb och att tävlingsdebutera för klubben. Min nya klubb heter Örebro AIK och tävlingsdebuten skedde 2 december då Inneseriens första deltävling av fyra gick av stapeln i Tybblelundshallen.

Efter loppet var jag nöjd. Det var en fin tävlingsdebut på en distans jag är ovan med. Foto: Stefan Sager.
Egentligen hade jag tänkt tävlingsdebutera för Örebro AIK på Kilsbergsleden i början av november. Men en eländig förkylning satte stopp för de planerna. Så det fick istället bli inomhus, på bana och på en distans jag är helt oprövad på.

Vid anmälan fick man uppge beräknad sluttid så att man kunde få starta i rätt heat. Jag skrev så här “Beräknad sluttid: 3:10-3:25. Svårt att veta då jag aldrig sprungit så kort tidigare, men mitt PB på 10 km är 38:10 i alla fall, om det säger något.” vilket gjorde att jag fick starta i heat 2 av 6.

Det var lite nervöst att dra på sig klubbtröjan och ställa sig på startlinjen bredvid namnkunniga löpare som min klubbkamrat (och länets överlägsna damlöpare) Liduina van Sitteren, IF Starts Conrad Granath och klubbkamraten Eric Anderson. När startskottet gick var det bara att ösa på och jag hade som mål att varje varv skulle gå på 40, eller strax under, sekunder. Det var en taktik som fungerade rätt bra!

Loppet i siffror

Varje varv var tvåhundra meter och för att komma upp i 1000 meter sprang vi alltså fem varv. Min officiella tid blev 3:15.37, men jag tog givetvis också tid på klockan och varje varv för att ha koll på hur snabbt det gick. Det blev dock aldrig av att titta på klockan under loppet utan det var bara att kuta på så snabbt jag bara pallade! Sluttiden på klockan blev 3:14.9.